Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Maia Sandu spune în ce condiții ar fi posibilă o întrevedere cu Vladimir Putin

28 oct. 2021,, 21:01   Politică
3487 4

Președinta Maia Sandu a declarat că o vizită la Moscova ar fi posibilă în condițiile în care R. Moldova vor înregistra progrese pe subiectele înregistrate pe agenda bilaterală.

„Am avut mai multe discuții cu reprezentanți ai Federației Ruse, în special cu domnul Kozak și înțelegerea noastră a fost că înainte să discutăm despre o întîlnire la nivelul președinților este nevoie să înregistrăm progrese în rezolvarea subiectelor pe care le avem pe agenda bilaterală și acest lucru este împărtășit de amble părți. În continuare vom depune efort ca să putem să avansăm în rezolvarea problemor de pe agenda bilaterală” a menționat Maia Sandu, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Anterior, prim-ministra Natalia Gavrilița a declarat că o astfel de întîlnire nu poate fi organizată ad-hoc și că sînt multe proceduri tehnice care trebuie urmate în anticipat. Deși nu a putut să dea o explicație clară de ce în cazul vizitelor oficiale cu alți șefi de stat lucrurile s-au produs mult mai repede, dar atunci cînd vine vorba de Rusia, totul durează mai mult, prim-ministra ne dă însă asigurări că există toată deschiderea din partea Republicii Moldova pentru ca o asemenea întîlnire moldo-rusească să aibă loc.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?