Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Maia Sandu: Partenerii internaționali sînt dispuși să ne ofere sprijinul necesar

19 mai. 2023,, 21:43   Politică
2812 0

Partenerii internaționali sînt dispuși să ofere Republicii Moldova sprijinul necesar pentru a consolida reziliența economică, politică și socială, susține președinta Maia Sandu, după vizitele efectuate în Canada, Chicago și Islanda, unde a avut întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt.

În cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, șefa statului a subliniat deschiderea comunității internaționale de a participa la Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura la Chișinău pe 1 iunie, transmite radiomoldova.

Potrivit președintei, acest fapt reprezintă un semn puternic de solidaritate.

„Sînt dispuși și vedem acest lucru în fiecare zi. Pas cu pas extindem aceste parteneriate, consolidăm legăturile între țările noastre și aceste relații se materializează în multe lucruri importante. Investiții, eventual creșterea exporturilor ale Republicii Moldova către aceste state, participarea în proiecte regionale, internaționale - sînt rezultate concrete ale politicii externe. Avem foarte multe probe ale deschiderii din partea comunității internaționale, inclusiv peste 2 săptămîni la Chișinău vom găzdui un summit la care vor participa 50 de șefi de state și guverne, o dovadă în plus a încrederii de care se bucură Republica Moldova și un semn puternic de solidaritate. Ei au încredere că pot veni aici să discute subiecte importante pentru continentul nostru și pentru Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu.


Amintim că la Chișinău, pe 1 iunie, sînt așteptați circa 50 de șefi de stat și de guvern, precum și lideri ai Uniunii Europene. În cadrul celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene, care se va desfășura la Bulboaca, oficialii vor discuta despre eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

4
1
0
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?