X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu îndeamnă moldovenii să ia parte la Campania pentru înverzirea plaiului

21 mar. 2022,, 12:14   Politică
2974 0

În fiecare an, pe 21 martie, planeta marchează Ziua Internațională a Pădurilor. Cu acest prilej, șeful statului, Maia Sandu, a participat la Campania națională pentru înverzirea plaiului.

„O țară verde ne dorim și noi - pădurea înseamnă aer curat și ape limpezi, sol bogat și mai puține secete, produse calitative și oameni sănătoși. Azi, cu doar 11% de păduri dintr-un necesar de 25-30%, sîntem departe de scopul propus. Dar sîntem hotărîți să facem din împădurire o prioritate a tuturor.

Primii pași i-am făcut deja. Anul trecut, am creat Grupul de lucru pentru pregătirea Programului Național de Împădurire, care urmează să fie lansat pînă la sfîrșitul anului curent. Campania națională pentru înverzirea plaiului a mobilizat, în toamnă, mii de oameni de toate vîrstele”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În aceeași ordine de idei, președintele țării îndeamnă pe moldoveni să dea o mînă de ajutor, devenind astfel promotori ai împăduririi.

„Haideți să continuăm acest efort. În fiecare localitate există terenuri degradate, fîșii destinate protecției solurilor sau a apelor, pe care pot fi sădiți arbori și arbuști. Vă chem pe toți să dați o mînă de ajutor și să deveniți promotori ai împăduririi. Știu că timpurile nu sînt deloc ușoare. Dar crizele vor trece, iar noi vom putea să le lăsăm generațiilor viitoare o țară verde și curată”, se mai arată în mesaj.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?