X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Maia Sandu a comentat creșterea numărului de femei în politica moldovenească

25 aug. 2021,, 09:30   Politică
3658 10

Sandu este mîndră de „societatea noastră”, însă discriminarea pe criterii de sex continuă să existe, consideră ea.

Președintele a declarat acest lucru în cadrul unu interviu pentru „Europa Liberă”.

„Întrebarea cu resursa feminină. În primul rînd, eu sînt foarte mîndră de societatea noastră și de faptul că societatea noastră și-a dat votul pentru o femeie la funcția de președinte al țării. Deci, mie chiar mi se pare asta o schimbare majoră de atitudine (...)Noi avem femei primar, care iarăși au fost alese aceste femei direct de cetățeni, avem și prim-ministru – asta e alegerea deja a parlamentului, nu este direct, dar există deschidere și există recunoaștere din partea cetățenilor. Mai este și o părere pe care, mă rog, nu știu dacă trebuie să o spun aici, că ar putea să supere anumiți oameni, dar eu am întîlnit în campanie inclusiv bărbați care spuneau: „Ei, le-am oferit bărbaților mai multe șanse în acești 30 de ani, acum haideți să le oferim și femeilor o șansă, că poate lucrurile se schimbă”, a relatat Președintele.

Totodată Sandu a menționat că a existat și rezistență, iar oponenții politici au încercat să o prezinte mai slabă doar din motivul că este femeie.

„Eu am simțit mai multă rezistență sau comportament urît din partea oponenților mei politici, eu nu am fost atacată de oameni pentru că sînt femeie atunci cînd am mers în campanie, eu am fost atacată de oponenți politici care au încercat să mă prezinte mai slabă doar pentru că sînt femeie, incapabilă, doar pentru că sînt femeie”, a menționat Maia Sandu.


Solicitată să răspundă dacă oponenții ei au avut de cîștigat de pe urma acestui lucru, Sandu a menționat acum ei au posibilitatea „să însușească lecția”.

„Da, sînt mulți, se pot lua de mînă acum și să învețe din aceste greșeli, dar eu cred că există acum o recunoaștere în societate a faptului că femeile pot face lucrurile bine”, a conchis Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?