X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

MAEIE reacționează la atacurile din Siria

17 apr. 2018,, 14:23   Politică
3243 0

După ce o coaliţie formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sîmbătă, un atac cu rachete în Siria, ministerul de Externe a venit cu o poziție prin care își exprimă regretul că pînă astăzi nu s-a reușit un consens cu privire la problema armelor chimice din Siria.

Totodată ministerul spune că soluția trebuie căutată pe calea dialogului. Menționăm că la cîteva minute după publicarea poziției, ea a fost ștearsă de pe pagina web a ministerului.

„Regretăm că pînă astăzi nu s-a reușit un consens cu privire la problema armelor chimice din Siria. MAEIE se solidarizează cu opinia internaţională şi condamnă folosirea armelor chimice împotriva populației civile și în orice alte circumstanțe. Comunitatea internaţională trebuie să trateze cu responsabilitate şi deferenţă Convenţia Internaţională privind Interzicerea Armelor Chimice din 1993 şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru a proteja viaţa şi drepturile cetăţenilor în conformitate cu principiile din Carta Naţiunilor Unite”, se arată în pozția ministerului.

Totodată, MAEIE susține ideea unei misiuni de ancheta în efectuarea investigației necesare şi este în aşteptarea informațiilor relevante de la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice şi Consiliul de Securitate la acest subiect, fiind de părerea că violarea dreptului internaţional şi internaţional umanitar este intolerabilă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?