X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La solicitarea Moldovei, întrevederea în formatul 5+2 de la Stockholm nu va avea loc

28 oct. 2021,, 21:28   Politică
2967 0

Întrevederea participanţilor la procesul de negociere în formatul „5+2”, programată pentru perioada 2-3 noiembrie la Stockholm, nu va avea loc.

Despre aceasta, în ajun, a declarat reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev, la postul local de televiziune ТСВ, menţionînd că Republica Moldova a cerut amînarea sau anularea întîlnirii, fără a oferi niște explicaţii, transmite Noi.md cu referire la glasul.md.

„Partea moldovenească a informat oficial partenerii internaţionali marţi seară, iar astăzi ni se cere să anulăm sau să amînăm această întîlnire, în care ne-am pus mari speranţe.

Multe probleme de pe agenda negocierilor nu au fost rezolvate din cauza lipsei de dorinţă a Chişinăului de a lucra. Subiectul principal la Stockholm urma să fie transportul şi interzicerea intrării în Ucraina a vehiculelor cu numere transnistrene”, a spus el.

Potrivit lui, Moldova „pur şi simplu nu are nimic de spus partenerilor săi internaţionali”.


„Un lucru este să spui la Bender sau la Chişinău că noi muncim intens, stăruitor. Şi cu totul altceva e să răspunzi la Stockholm la toate întrebările care s-au acumulat”, a spus Ignatiev, menţionînd că Transnistria aşteaptă o reacţie din partea mediatorilor şi observatorilor în procesul de negociere.

El a subliniat că Tiraspolul „va continua să insiste pe rezolvarea problemei numerelor, indiferent dacă întrevederea în formatul „5+2″ va avea sau nu va avea loc”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?