Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Krasnoselski: Macedonia de Nord este pregătită să găzduiască formatul de negocieri 5+2 la Skopje

15 feb. 2023,, 12:09   Politică
2232 0

Tiraspolul susține că Macedonia de Nord ar fi gata să găzduiască negocierile 5+2 la Skopje, potrivit lui Vadim Krasnoselski.

Declarațiile au fost făcute de autoritățile autoproclamate după vizita în Moldova a președintelui în exercițiu al OSCE, Bujar Osmani, transmite realitatea.md.

Oficialul mai este și șef al diplomației macedoniene. Transnistrenii i s-au plîns pe legea separatismului și pretinse presiuni pe care le-ar exercita Chișinăul.

„Este îmbucurător faptul că domnul Osmani a vorbit nu numai în sprijinul formatului internațional 5+2, care asigură egalitatea părților la negocieri, dar și-a remarcat disponibilitatea pentru eventuala organizare a unui eveniment la Skopje”, spune Krasnoselski.

Autoritățile constituționale consideră formatul 5+2 imposibil de reluat, atît timp cît Rusia și Ucraina luptă una cu alta.


Anterior, Biroul de Reintegrare preciza că „trebuie să reieșim din realitatea obiectivă, or, pe parcursul a aproape un an doi mediatori din cadrul acestui format se află în stare de război, ceea ce face imposibilă relansarea acestuia, deși, pauza în activitatea Conferinței permanente e de 3 ani și 4 luni. Republica Moldova mizează pe atingerea obiectivului central, nerealizat de mai bine de 30 de ani, și anume, pe atingerea unei reglementări finale și pașnice a conflictului transnistrean, cu respectarea caracterului suveran și integru al Republicii Moldova și a frontierelor sale internațional recunoscute”.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?