Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Jocuri de culise: Plahotniuc va fi expulzat ori extrădat în Moldova

11 iun. 2020,, 11:18   Politică
4767 2

Oligarhul Vlad Plahotniuc, refugiat în Statele Unite ale Americii, va fi expulzat sau extrădat în Republica Moldova.

Canalul de Telegram “Lustrația” face trimitere, în acest sens, la decizia Curții de Apel Chișinău de a amîna examinarea recursului pe hotărîrea de arest a lui Plahotniuc.

Sursa citată face legătură directă între decizia CA Chișinău și ședința unei instanțe de judecată din New York, din 12 iunie, în cadrul căreia urmează a fi examinată cererea de atac a lui Vlad Plahotniuc împotriva deciziei Departamentului de Stat al SUA și a secretarului de stat american, MikePompeo, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au acuzat de corupție.

“Curtea de Apel Chișinău a amînat A PATRA OARĂ examinarea recursului pe hotărîrea de arest a lui Plahotniuc. De ce? E simplu. Dacă pînă mîine Curtea de Apel Chișinău păstrează mandatul de arest pe numele lui Plahotniuc, acesta este temei pentru ca instanța de judecată din SUA să păstreze decizia de declarare a persoanei non-grata și de anulare a vizei americane pentru Plahotniuc. Asta înseamnă că el va fi expulzat ori extrădat în Moldova”, notează Lustrația.

Prin aceste jocuri de culise, canalul citat explică insistența lui Vlad Plahotniuc de a suna, personal, deputați PDM, ca să-i șantajeze și să îi convingă să iasă din partidul lui Pavel Filip și să adere la grupul lui Andrian Candu sau la Partidul “Șor”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?