X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Janis Mazeiks: "Încurajăm lupta cu banii dubioși"

12 noi. 2023,, 11:15   Politică
2352 1

„Coruperea alegătorilor subminează democrația, de aceea am încurajat și vom încuraja autoritățile din R. Moldova să lupte cu fluxul de bani obscuri din afară”. O declarație în acest sens a fost făcută de către ambasadorul Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

„În mod evident, coruperea alegătorilor subminează democrația. Cetățenii trebuie să aibă o alegere, să aleagă în baza premiselor politice, economice, sociale, dar să nu aleagă în baza unei sume de bani care i-a fost oferită.

Sînt necesari bani pentru alegeri, dar pentru asta există cadrul de finanțare a partidelor politice și acesta este unul dintre domeniile, unde UE urmărește în de-aproape deoligarhizarea sistemului", a menționat Janis Mazeiks în cadrul emisiunii Puncte de reflecție, notează Noi.md cu referire la știri.

Oficialul a subliniat că UE a încurajat și va încuraja autoritățile din Moldova să lupte cu fluxul de bani obscuri din afară.

"Căile obișnuite de finanțare a partidului politic sînt altele. Autoritățile au întreprins pași pentru a lupta cu banii de proveniență dubioasă, am văzut noutăți despre bani interceptați la graniță cu România, bani găsiți în diferite localități, am văzut conversații interceptate dintre Șor și alte partide politice. Se vede că autoritățile fac tot ce pot pentru a contracara astfel de acțiuni", a declarat ambasadorul UE.

2
2
0
3
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?