Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iurie Ciocan explică demisia sa de la Comisia Electorală Centrală

28 iun. 2019,, 12:23   Politică
3391 1

Iurie Ciocan a explicat motivul pentru care a demisionat din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale.

Ciocan spune că nu este de acord cu legislația electorală prin care se diminuează statutul membrului CEC.

"Sînt în dezacord cu legislația electorală din partea articolului 20 din codul electoral prin care se diminuează garanțiile ori statutul membrului CEC. Anterior pentru a revoca un membru CEC, faptele imputabile ale acestuia trebuiau aprobate în fața instanței de judecată și doar în baza uni hotărîri membrul CEC putea fi revocat.

Acum s-a modificat legea. În două lecturi s-a votat. Membru CEC simplu poate fi revocat printr-un vot în Parlament. Așa a decis parlamentul. În 16 ani de carieră la CEC, am văzut diferite caractere în Parlament și nu cred că este bine că membrii CEC să fie atît de dependenți de voința directă a politicienilor”, a declarat Ciocan.

Întrebat de ce s-a făcut acest lucru, Ciocan a răspuns:


Oportunitatea politică, ea rămîne pe seama politicienilor. Așa au decis ei, așa au votat. Au dreptul să facă acest lucru. Din punctul meu vedere ar trebui impusă și poziția tuturor organe internaționale. Opiniile sînt consultative, dar dacă nu s-a făcut acest lucru, nu s-a făcut. Oricum cred că comunitatea internațională din partea Comisiei de la Veneția o să dea o notă critică despre acest lucru", a declarat Iurie Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?