Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ion Creangă: Ilan Șor va fi lipsit de mandatul de deputat

14 apr. 2023,, 17:50   Politică
5382 0

În viitorul apropiat, Ilan Şor va fi lipsit de mandatul de membru al parlamentului Republicii Moldova.

După cum transmite Infotag, şeful direcţiei juridice a legislativului, Ion Creangă, a explicat presei ce va urma după sentinţa Curţii de apel Chişinău, care l-a condamnat pe liderul partidului Şor la 15 ani de închisoare, cu confiscarea averii în valoare de 5 miliarde de lei în favoarea statului, transmite Știri.md.

Potrivit acestuia, decizia Curţii de apel din 13 aprilie va fi transmisă Comisiei parlamentare juridice, pentru numiri şi imunităţi, care, la rîndul ei, va iniţia procedura de revocare a mandatului de deputat. Potrivit legislaţiei, acest mandat va trece la următorul candidat de pe listele partidului Şor.

Ilan Şor a fost condamnat de instanţa de fond la 7,5 ani de închisoare în 2017 pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. El este acuzat că a prejudiciat Banca de economii (BEM) cu cîteva miliarde de lei. Pe lîngă BEM, Şor a fost implicat în activitatea Băncii sociale şi Unibank, din care, în 2015, a fost retras fraudulos 1 miliard de dolari. Omul de afaceri a fugit din Moldova în iunie 2019, împreună cu Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului democrat, care a pierdut alegerile parlamentare şi, respectiv, puterea. Potrivit autorităţilor moldoveneşti, Ilan Şor se află în prezent în statul Israel.

9
1
1
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?