X 
Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Iohannis: România își dorește ca R. Moldova să devină membru al UE

16 dec. 2021,, 15:15   Politică
2972 12

Președintele Klaus Iohannis spune că Romînia își dorește aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și că la nivelul UE trebuie să existe o claritate strategică în privința acestui subiect.

„Este clar că trebuie lucrat intens de către ambele părți. Republica Moldova trebuie să pună în aplicare reformele, instituțiile statului trebuie să funcționeze în așa fel încît să corespundă cu așteptările europene, să fie respectate toate valorile europene”, a spus Iohannis, transmite Noi.md cu referire la Digi24.ro.

„Este nevoie în multe domenii în Republica Moldova – cînd vorbim despre economie să se creeze prima dată condițiile de concurență echitabilă, corectă și o independență a producătorilor și regulatorilor.

sînt foarte multe chestiuni care trebuie rezolvate de Moldova în Moldova”, a explicat președintele.

„În același timp, în cadrul Uniunii trebuie să existe o claritate strategică, vrem sau nu vrem ca Moldova să devină stat membru.


Romînia își dorește acest lucru, am spus-o de nenumărate ori și putem să-i ajutăm să-și depășească, să-și pună în practică reformele, să-și îmbunătățească performanța economică. Și vom face toate aceste lucruri”, a adăugat Iohannis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?