X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Invitația lui Dodon la discuția comună: Ce spun reprezentanții PSRM, PD și ACUM

29 mar. 2019,, 14:50   Politică
3221 0

Au mai rămas patru zile pînă pe 2 aprilie, ziua în care președintele Igor Dodon i-a invitat la o discuție comună pe liderii celor patru fracțiuni parlamentare, care ar putea forma o majoritate în Legislativ.

Chiar și așa, doar socialiștii spun că vor merge, celelalte formațiuni susțin că nu au decis încă.

„Da, Partidul Socialiștilor va merge la întîlnirea cu Igor Dodon, dar, în prealabil, conducerea partidului se va întruni și va decide în privința poziției pe care o va aborda”, a spus Irina Astahova, purtătoarea de cuvînt a Partidului Socialiștilor (PSRM).

„La moment nu s-a luat o decizie, urmează să avem o ședință la care se va lua o hotărîre”, a declarat Alexandru Botnari, deputat al Partidului Democrat (PDM).

Pe de altă parte, Andrei Năstase, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA spune că formațiunea pe care o reprezintă nu a primit vreo invitație oficială la discuții, din partea președintelui țării, așa că, respectiv, nici o decizie nu a fost luată, deocamdată.


Igor Dodon a invitat liderii PSRM, PDM și ACUM separat, la discuții, la Reședința de Stat, la începutul acestei săptămîni. După ce s-au finalizat întrevederile, șeful statului le-a făcut o invitație publică celor trei formațiuni, să se așeze la masa de negocieri și să discute posibilitatea formării unei majorități parlamentare.

În cazul în care cele patru fracțiuni nu vor ajunge la o înțelegere cu privire la crearea unie majorități pentru guvernare și nu va fi votat un Guvern, președintele țării are dreptul de a dizolva Parlamentul, în decurs de trei luni de la ședința de constituire a Legislativului și, ulterior, se organizează alegeri anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?