X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Intrare interzisă în Moldova și pentru membrul Camerei Civice a Rusiei, Vladimir Juravlev

10 dec. 2021,, 14:40   Politică
3531 7

Ambasada Federației Ruse în Moldova, investighează circumstanțele incidentului cu Vladimir Juravlev, membru al Camerei Civice a Federației Ruse, căruia, la fel ca politologului Natalia Narocinițkaia, nu i-a fost permisă intrarea în țară. Despre acest lucru a anunțat pentru corespondentul TASS Serviciul de presă al misiunii diplomatice ruse.

"Ambasada Rusiei în Moldova investighează circumstanțele incidentului cu Vladimir Juravlev, membru al Camerei Civice a Federației Ruse, căruia, la fel ca politologul Natalia Narocinițkaia, nu i-a fost permisă intrarea în țară. Clarificăm detaliile acestor incidente", a declarat misiunea diplomatică, adăugînd că diplomații ruși s-au deplasat la aeroport pentru a le oferi asistența necesară.

Natalia Narocinițkaia a declarat vineri pentru TASS că vede în deportarea sa din Moldova un motiv politic în contextul viitoarelor alegeri din Transnistria și consideră aceste acțiuni ale părții moldovenești drept "o înțepătură pentru Transnistria și Rusia".

La rîndul său, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a refuzat să comenteze incidentul cu Juravlev și Narocinițkaia. Iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a ieșit cu un comentariu în care a solicitat țărilor străine să nu trimită observatori la alegerile prezidențiale în nerecunoscuta Transnistria, pe 12 decembrie, menționînd că acest lucru ar fi considerat drept ca o provocare la adresa suveranității și integrității teritoriale a țării.

Autoritățile Transnistriei au considerat aceste incidente drept niște pași neprietenoși față de Rusia. Vicepreședintele Consiliului Suprem al nerecunoscutei RMN, Galina Antiufeeva, a subliniat că o astfel de poziție a Chișinăului nu contribuie la progresul negocierilor privind reglementarea transnistreană, în care Rusia joacă un rol important.


Incidentul a atras atenția reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zaharova.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?