Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Instanța va examina cererea procurorilor de arestare a lui Plahotniuc în dosarul Metalferos

14 dec. 2021,, 11:39   Politică
2477 2

Cererea procurorilor de arestare a fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, va fi examinată de Judecătoria Chișinău sediul Ciocana.

La 13 decembrie, Curtea Supremă de Justiție (VSP) a respins cererea avocaților de a strămuta cauza de la Judecătoria Chișinău la o altă instanță de fond.
Curtea Supremă de Justiție a respins cererea avocaților lui Plahotniuc ca fiind neîntemeiată. Decizia CSJ este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac.

Procurorii au solicitat mandat de arest pe numele lui Plahotniuc în legătură cu noile acuzații care i-au fost aduse pe 5 noiembrie. Este vorba despre cazul Metalferos, în care Plahotniuc este acuzat în baza a trei articole: crearea și gestionarea unei organizații criminale, fraudă în proporții deosebit de mari și spălare de bani.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova după ce partidul pe care l-a condus a trecut în opoziție. El a renunțat la mandatul de deputat și la fotoliul de președinte al formațiunii. În iunie 2019, Plahotniuc a părăsit teritoriul R. Moldova.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?