Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Incertitudine la Căușeni: Ce se va întîmpla cu mandatul primarului ales Anatolie Donțu

30 noi. 2023,, 12:07   Politică
2185 0

Candidatul Platformei DA, ales primar la Căușeni, își primește mandatul înapoi. Judecătoria Căușeni a obligat Consiliul Electoral de Circumscripție de acolo să valideze mandatul de edil al lui Anatolie Donțu.

Decizia nu este una definitivă, iar consultantul juridic al Consiliului Electoral de Circumscripție din Căușeni a declarat, pentru TV8, că o vor ataca în instanțele superioare.

„Conform probelor care au fost prezentate în instanța de judecată, deci instanța de fond a luat decizia de a admite contestația domnului Donțu Anatolie de a anula hotărârea de invalidare a mandatului și de a obliga CECE de nivelul I întru invalidarea mandatului de primar. Însă hotărârea ne dă rezerve pentru a fi contestată în instanța de apel în termen de trei zile. Deci CECE a luat act de dispoziția emisă de către Judecătoria Căușeni și astăzi a a fost depusă cererea nemotivată în instanța de Apel pentru a revendica drepturile considerate a fi încălcate de către instanța de fond și noi le revendicăm în instanța de Apel”, a spus consultantul juridic CECER Căușeni.

Potrivit acestuia, Anatolie Donțu avea dreptul să candideze la funcția de primar, dar nu este încă clar dacă poate deține această funcție.

„Domnul Donțu nu avea interdicție de a candida, i s-a permis să candideze conform Legii Supreme a Statului, conform Constituției și deci dumnealui are dreptul de a fi ales și a alege, însă la domnul Donțu a apărut întrebarea privind deținerea unei funcții publice sau de demnitate publică. Deci dumnealui poate să candideze, însă întrebarea este deschisă la subiectul de a deține mandatul de primar”, a explicat Velichii.


La 19 noiembrie, adică chiar în ziua turului doi de alegeri, Consiliul Electoral de Circumscripție din Căușeni a decis să invalideze mandatul lui Anatolie Donțu. El a câștigat alegerile încă din primul tur, obținând peste 76 la sută din sufragii.

4
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?