X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

Încătușat, deputatul Denis Ulanov a ajuns la Judecătoria Chișinău

25 mar. 2021,, 12:10   Politică
3406 1

În cătușe și însoțit de trei ofițeri ai Centrului Național Anticorupție (CNA), deputatul Partidului „Șor” Denis Ulanov a fost adus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, unde magistrații urmează să examineze demersurile depuse de procurorii care au cerut arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

Ședința de judecată în cazul deputatului Denis Ulanov a început la ora 11:00. Procurorii au depus demersuri de arestare preventivă și în privința deputatului Petru Jardan. Ședința de judecată în cazul acestuia a început la ora 10:00, scrie tv8.md.

Potrivit Procuraturii Generale, Denis Ulanov este învinuit de „escrocherie” și ”spălare de bani” în dosarul ”frauda bancară”, iar Petru Jardan – este învinuit de ”abuz de serviciu”, în dosarul vizând concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 24 martie, că i-a audiat în calitate de învinuiți, în prezența avocaților și cu respectarea tuturor drepturilor, și garanțiilor procesuale, prevăzute de lege.

Cei doi deputați au fost reținuți luni, 22 martie, după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară. Reținerea a avut loc în urma ședinței Legislativului și votului deputaților.


Ambii învinuiți pledează nevinovați și, anterior, au declarat că probele procurorului general nu demonstrează vinovăția lor. Reprezentanții Partidului Șor au menționat că reținerea deputaților nu este legală și este „un atac la adresa formațiunii politice”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?