Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

În cîte ședințe s-au întrunit în octombrie comisiile parlamentare

2 noi. 2023,, 21:30   Politică
2226 0

În luna octombrie, comisiile parlamentare permanente s-au convocat în 45 de ședințe. În cadrul acestor ședințe, deputații au aprobat 97 de rapoarte, 30 de corapoarte și 173 de avize.

Cele mai multe rapoarte, 29 la număr, au fost prezentate de Comisia economie, buget și finanțe, notează Noi.md.

Alte 17 rapoarte au fost prezentate de Comisia juridică, numiri și imunități, iar Comisia politică externă și integrare europeană a prezentat 16 rapoarte și 18 corapoarte. Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie și ai Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat 11 și, respectiv, 8 rapoarte.

În aceeași ordine de idei, cele mai multe avize au fost prezentate de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, 34 de avize, alte 33 de avize au fost prezentate de Comisia administrație publică și dezvoltare regională, iar membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au aprobat 31 de avize.

Comisiile permanente sînt organe de lucru ale Parlamentului care examinează proiecte de acte legislative și propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat și hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea Președintelui Parlamentului sau a vicepreședinților.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?