Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ilan Șor se visează din nou în Parlament

6 oct. 2023,, 09:26   Politică
3010 1

Declarat neconstituțional în data de 19 iunie curent, partidul Șor, prin intermediul avocaților săi, luptă în instanță pentru ca Ilan Șor să-și poată recupera mandatul de deputat, retras de Parlament.

Joi, 5 octombrie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins un nou demers al apărătorilor săi, de data aceasta de strămutare a examinării cauzei de la Curtea de Apel Chișinău la o instanță egală în grad.

Aceștia au invocat faptul că anume instanța de apel din Chișinău l-a condamnat la 15 ani de închisoare pe clientul lor, ceea ce, cumulat la „multitudinea de acțiuni față de această formațiune politică”, ar ridica dubii rezonabile privind imparțialiatea magistraților. Argumentele au fost însă apreciate de instanța de fond ca fiind declarative, notează Noi.md cu referire la anticoruptie.

Legislativul a adoptat, în cadrul ședinței din 27 aprilie, proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de deputat în Parlament a lui Ilan Șor. Inițiativa a fost votată de 56 de deputați ai fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate.


Decizia a fost luată după ce, pe 13 aprilie, Curtea de Apel l-a recunoscut vinovat pe Ilan Șor pentru două infracțiuni: escrocherie și spălare de bani. Pentru aceste infracțiuni deputatul fugar, Ilan Șor a fost condamnat de instanță la 15 ani de închisoare. Suma prejudiciului material pe care Ilan Șor este obligat să o restituie statului este de peste 5,2 miliarde de lei.

13
2
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?