X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ignatiev s-a plîns OSCE-ului

4 aug. 2023,, 20:21   Politică
3007 0

Conducătorul instituției de la Tiraspol responsabilă de „relații externe”, Vitalii Ignatiev, a avut pe 4 august o întrevedere cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

Acesta le-a spus partenerilor externi că datorită legii cu privire la separatism Chișinăul a anunțat în căutare mai multe persoane din stînga Nistrului, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Problemele nu se rezolvă, iar Chișinăul creează altele noi. Autoritățile centrale încalcă acordurile. Este necesară intervenția mediatorilor pentru a relua negocierile. Chișinăul a părăsit efectiv mecanismul Punctelor de Înmatriculare a Vehiculelor și acest lucru poate duce la situații negative”, a declarat Ignatiev.

Totodată, Tiraspolul spune că malul stîng deja are probleme din cauza legii cu privire la separatism. Ignatiev susține că Chișinăul a anunțat în căutare reprezentanții Tiraspolului.

De asemenea, Ignatiev s-a plîns că importul de echipamente medicale și medicamente în stînga Nistrului încă rămîne una gravă.


„Autoritățile centrale au au promis că vor rezolva această problemă, dar situația nu s-a mișcat din loc. Probabil că echipamentul va trebui returnat producătorului, deoarece va expira fără a fi instalat în scaner”, a mai spus Ignatiev.

Totuși, Tiraspolul se declară deschis pentru dialog.

Biroul politici de reintegrare a reiterat pentru Newsmaker faptul că incriminarea infracțiunii de separatism în legislația Republicii Moldova nu a afectat formatele de dialog existente între Chișinău și Tiraspol.

„Formatele de dialog rămîn în continuare la dispoziție și urmează a fi utilizate în vederea soluționării problemelor stringente ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, din perspectiva politicilor de reintegrare a țării. Cu certitudine persoanele care nu încalcă prevederile legislației naționale în vigoare nu sînt subiecți ai formelor de răspundere juridică corespunzătoare”, au precizat reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

4
0
1
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?