X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Harunjen, chemat să prezinte detalii privind reținerea directorului liceului „Orizont”

5 apr. 2018,, 15:50   Politică
3731 0

Fracțiunea parlamentară a PL a cerut astăzi audierea procurorului general, Eduard Harunjen, pe marginea reținerii directorului Liceului „Orizont” din Chișinău, Turgay Şen, comunică Noi.md.

Solicitarea a fost făcută după ce în presă au apărut informații precum că reținerea lui Turgay Şen ar avea legătură cu finanțarea de către Turcia a lucrărilor de reconstrucție a Președinției. Directorul presupune că închiderea Liceului „Orizont” și reținerea sa este parte a unei înțelegeri între conducerea R. Moldova și cea a Turciei, care a avut drept finalitate finanțarea lucrărilor de reconstrucție a Președinției.

„Cerem să fie examinate circumstanțele reținerii pe Aeroportul Chișinău a directorului Liceului „Orizont”. Dumnealui presupune că această reținere a fost organizată de autoritățile moldovenești de comun acord cu serviciile secrete al Turciei. Este foarte important să vină procurorul în Parlament. De altfel, considerăm că totul se rotește în jurul acelei finanțări de către Turcia a clădirii Președinției și că face parte dintr-o înțelegere”, a menționat deputata PL Alina Zotea.

Solicitarea de audiere a lui Eduard Harunjen a fost însă respinsă de spicherul Andrian Candu, care a argumentat că, potrivit Regulamentului, asemenea discuții reprezintă o imixtiune în actul justiției. Orice întrebări sau dezbateri la acest subiect ar putea dăuna anchetei, a mai menționat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?