X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Hahn: Lupta împotriva corupției este cea mai importantă

20 iun. 2019,, 08:30  
2134 4

La mai puțin de două săptămîni de la învestirea noului Guvern, comisarul european pentru politica de vecinătate și extindere, Johannes Hahn, a vorbit la Chișinău despre posibila deblocare a asistenței financiare.

Comisarul european le-a comunicat noilor guvernanți moldoveni că UE este gata să-i pună la dispoziție Chișinăului „toată asistența și experții de care are nevoie”, transmite Dw.com.

Iar în ceea ce privește reluarea asistenței macrofinanciare (suspendată din cauza mimării reformelor de către fosta guvernare, controlată de PDM), el a spus că aceasta ar putea fi deblocată în toamnă, dar condiționat – contra reforme.

Johannes Hahn a apreciat transferul pașnic al puterii de la PDM către blocul pro-european ACUM, subliniind „necesitatea implementării urgente a reformelor”: „Lupta anticorupție e cea mai importantă. Orice am face acum împreună, nu o facem împotriva cuiva, ci vrem să ajutăm la dezvoltarea țării. Sînt impresionat de angajamentele ferme ale noului Guvern. Sînt foarte încrezător că putem relua plățile și asistența macrofinanciară la toamnă, începînd cu luna septembrie”, a menționat Hahn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?