X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Guvernul Chicu a corectat greșeala Cabinetului Maia Sandu cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău

12 feb. 2020,, 19:50   Politică
4721 1

Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost contestat repetat în instanța de judecată de către Agenția Proprietății Publice.

Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu după ședința de astăzi Guvernului. Este vorba de cererea în care au fost rectificate gafele admise de Ministerul Justiției din Guvern condus de Maia Sandu.

Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Rîșcani a emis, în data de 14 ianuarie, o încheiere prin care a decis să-i acorde Agenției Proprietății Publice 20 de zile pentru înlăturarea lacunelor din acțiunea înaintată anterior de fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, transmite NOI.md cu referire lantv.md.

"Vă amintiți că instanța a decis că adresarea din septembrie a fost elaborată contrar legislației cu unele lacune. APP-ul a avut 20 de zile ca să remedieze acele erori, fapt care s-a întîmplat și cu cîteva zile în urmă APP-ul într-adevăr a remis în instanță deja acea contestare strict în conformitate cu legislația actuală", a spus Ion Chicu.

Premierul a mai precizat că Agenția Proprietății Publice a finalizat evaluarea investițiilor făcute de ”Avia-Invest” în aeroport și a depistat abateri de la clauzele contractuale.

"Sunt depistate încălcări la capitolul executarea angajamentelor. A fost notificată ”Avia-Invest”, a fost înaintată și o pretenție financiară pentru calcularea penalităților, conform acordului respectiv și mai departe acțiunile statului vor fi totalmente în corespundere cu ceea ce am spus noi și am declarat: aeroportul trebuie să revină statului, deoarece a fost concesionat contrar intereselor statului și cu încălcări ale legislației", a mai adăugat el.

Prima cerere de chemare în judecată împotriva ”Avia-Invest” a fost înaintată de fostul ministru al Justiției în Guvernul Maiei Sandu, Olesea Stamate, în data de 10 septembrie 2019. Aceasta conținea însă mai multe ”gafe procesuale”. Din această cauză, actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat anterior că statul a pierdut patru luni pentru a iniția procesul de reziliere a contractului. La rîndul său, președintele Igor Dodon a declarat că subiectul concesionării ilegale a Aeroportului Internațional Chișinău este unul ce ține de securitatea țării și siguranța cetățenilor și că Aeroportul trebuie să revină în gestiunea statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?