Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Grosu, despre uzina de la Rîbnița: ”Acum și ei și noi înțelegem interdependența care există”

16 iun. 2022,, 07:23   Politică
3251 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu confirmă că uzina de la Ribnița obține autorizație de mediu pentru activitate, iar malul drept al Nistrului, primește, „în oglinda”, contract prelungit cu Cuciurgan pe furnizarea energiei electrice. Mai mult Igor Grosu a declarat, la Secretele Puterii de la Jurnal TV, ca nu ar fi „la fel de optimist ca ministra Mediului privind acordarea acestei licențe pentru 5 ani înainte”

„Acum și ei și noi înțelegem interdependența care există. La moment economic prețul e mai avantajos acolo. Noi le oferim autorizație pe o lună „în oglindă” cum ei ne oferă contactul prelungit cu Cuciurgan pe furnizarea energiei electrice.

Nu sînt atît de optimist ca ministra Mediului privind acordarea acestei licențe pentru 5 ani. înainte de toate trebuie să aibă loc procedura de inspectare, noi să înțelegem ce se întîmplă acolo, noi nu am avut pînă acum acces și dacă era eu consider că el parțial era viciant.

Noi trebuie să ajungem pînă acolo și inspectorii să înțeleagă cum funcționează acea întreprindere, dacă ceva nu ne va fi clar să ne luăm timp să înțelegem. E o intrustie așa mai specială și necesită timp” , a declarat Igor Grosu.

Uzina de la Rîbnița a depus o cere repetată pentru autorizația de Mediu la sfîrșitul lunii mai, iar dacă toate condiționalitățile vor fi respectate acesta va primi autorizația pentru cinci ani, conform legislației, a explicat ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu.


Fostul deputat al Platformei DA Alexandr Slusari susține că „la finele lunii iunie Agenția de Mediu urmează să elibereze Uzinei Metalurgice din Rîbnița autorizație pentru 5 ani”.Totodată, acesta mai menționează că „un an în urmă nu a fost promisiuni electorale despre transnistrizarea Moldovei”.

Termenul de valabilitate a Autorizației de mediu privind gestionarea deşeurilor și a Autorizației de emisie a poluanților în atmosferă de la surse fixe, eliberată pentru SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească” a fost prelungit, pînă la 30 iunie 2022.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?