X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Gligor: ”Nota 1 procurorilor din țară”

25 apr. 07:05   Politică
2619 0

Bloculpolitic „Împreună” cere demisia șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin și a procurorului general interimar, Ion Munteanu, după ce mai mulți reprezentanți ai grupului Șor au participat la Moscova la crearea blocului „Victoria”.

Ștefan Gligor spune că acțiunile grupului Șor sînt o ofensă pentru întreaga societate și denotă o activitate defectuoasă a instituțiilor de drept, notează IPN.

Co-președintele blocului „Împreună”, Ștefan Gligor, acuză șefii instituțiilor de drept de inacțiune, în condițiile în care deputata Marina Tauber, deși implicată în numeroase dosare penale, are dreptul de a părăsi Republica Moldova.


„Marina Tauber, în pofida faptului că i s-a ridicat imunitatea de atîtea ori, a participat la furtul miliardului 10 ani în urmă și încalcă repetat legea privind finanțarea partidelor, este liberă și nu are nicio interdicție de a pleca din țară. Asta este nota dată procurorilor și judecătorilor din Republica Moldova. Nota 1. Tauber, cel puțin, nu trebuia să dispună de pașaport străin și nu trebuia să aibă posibilitatea de a pleca din Republica Moldova. Asta înseamnă nota 1 pentru Dragalin și Munteanu, iar blocul „Împreună” așteaptă demisia acestora și o vom cere ori de cîte ori vom avea posibilitatea. Acești oameni n-au ce căuta în funcții”, a spus co-președintele blocului „Împreună”, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”.

La 23 aprilie oamenii legii au anunțat pornirea unei cauze penale pe faptul contrabandei cu peste 20.000.000 lei aduși în țară de pasagerii sosiți de la Moscova, prin curse de avion din Erevan și Istanbul. Potrivit oamenilor legii, pasagerii, majoritatea de vîrsta a doua, din sudul Republicii Moldova, ar fi fost folosiți în calitate de „cărăuși”, astfel încît autoritățile să nu cunoască despre originea și scopul folosirii acestor bani.

7
1
0
2
44

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?