Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gavrilița solidară cu Turcia și Siria: „Gîndurile și rugăciunile noastre sînt alături de voi”

6 feb. 2023,, 14:29   Politică
2513 1

Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis condoleanțe familiilor victimelor cutremurului care a lovit Turcia și Siria astăzi, 6 februarie, precum și însănătoșire grabnică persoanelor rănite.

„Gîndurile și rugăciunile noastre sînt alături de oamenii din Turcia și Siria, după cutremurul devastator care a avut loc în această dimineață. Condoleanțe familiilor victimelor și sperăm la recuperarea rapidă a celor răniți”, a scris premierul pe contul său de Twitter, transmite moldova1.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de orașul Gaziantep. Seismul, care a fost urmat de 42 de replici, s-a resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar și în Liban, Siria și în Cipru. Pînă la această oră, peste 1500 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar alte mii au fost răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare. În după-amiaza zilei, centrul Turciei a fost lovit de un nou cutremur devastator, estimat la 7,7 grade pe scara Richter.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), din verificările efectuate pînă la momentul actual, nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați, în urma cutremurului. Diplomația de la Chișinău dă asigurări că Ambasada Republicii Moldova la Ankara este pregătită să acorde ajutor cetățenilor Republicii Moldova din zonele afectate de seism.

Linia telefonică pentru urgențe consulare: +90 541 687 21 04 (activ în regim de permanență pentru cetățenii Republicii Moldova, aflați în situație de urgență (deces, accident, situație de pericol sau cu caracter extraordinar, calamitate)).

0
0
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?