Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Gavrilița: Guvernul este gata să aloce bani pentru proiectul Arena Chișinău

1 sep. 2021,, 17:30   Politică
2853 3

Guvernul ar putea aloca totuși 67 de milioane de lei pentru „Arena Chișinău”. Despre aceasta a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, menționînd că proiectul trebuie finalizat.

„Acum trebuie să plătim o nouă tranșă pentru acest edificiu. Toată lumea cunoaște că în 2019 am făcut investigații și am văzut că acest parteneriat pubic-privat s-a încheiat cu încălcări. Au fost trimise materialele la Procuratură. Acum urmează să vedem ce s-a întîmplat mai departe. Trebuie să ne dăm seama că acesta este un edificiu deja construit, sînt bani deja investiți. Noi trebuie să finisăm acest proiect și să-l punem în folosința oamenilor. Dar, asta nu înseamnă că noi nu trebuie să mergem foarte consecvent și să-i pedepsim pe cei care au permis ca aceste cheltuieli să se facă în modul în care s-au executat”, a spus Natalia Gavrilița.

La ședința de pe 25 august a Cabinetului de Miniștri urma să fie examinat un proiect privind alocarea a peste 67 de milioane de lei, pentru proiectul „Arena Națională”. Acesta a fost scos, însă de pe ordinea de zi, la solicitarea premierului Natalia Gavrilița, care a precizat că își dorește să afle întîi de toate, detalii privind evoluția dosarului pornit în august anul trecut.

Menționăm că deschiderea complexului „Arena Chișinău” rămîne în ceață! Pentru ca acesta să fie dat în exploatare, ar mai fi nevoie de două milioane de euro din bugetul de stat, pentru amenajarea căilor de acces. Cel puțin, asta a precizat pentru TV8 administratorul construcției. Pe 18 mai acolo a avut loc o ședință comună cu reprezentanții instituțiilor vizate. În cadrul acesteia, a fost recepționată, în prima etapă, doar clădirea complexului. Nu se știe exact, cînd vor fi deschise ușile pentru vizitatori.

Darea în exploatare oficială ar putea avea loc în decurs de trei luni, după ce Guvernul va semna contractul ce va prevedea construcția căilor de acces. Problema căilor de acces nu se oprește aici. Acestea, deocamdată, nu pot fi amenajate din strada Bucovinei, acolo unde loturile de teren sînt în proprietate privată și nu aparțin complexului. Chiar și așa, administratorul Arenei Chișinău spune că legislația prevede o modalitate de a fi declarate de utilitate publică, prin negocieri cu proprietarii, prin alocarea altor loturi.


Proiectul Chișinău Arena a fost lansat de fostul lider democart, Vlad Plahotniuc, în 2018. Atunci, democrații anunțau că arena va fi deschisă în toamna anului 2019, lucru care nu s-a mai întîmplat nici pînă astăzi. Costul acestui proiect este de 44,5 milioane de euro, pe care statul urmează să-i achite în 12 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?