X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Fost ambasador al RM în SUA: Moldova are toate șansele să înceapă negocierile pentru aderare la UE

3 oct. 2023,, 06:29   Politică
2626 0

Republica Moldova are toate șansele ca mîine să primească aviz pozitiv din partea Parlamentului European și în luna decembrie, în urma deciziei Consiliului European, să înceapă negocierile pentru aderare, a declarat la Radioa Moldova fostul ambasador al RM în SUA, șeful direcției integrare europeană de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Eugen Caras.

Potrivit acestuia, țara noastră mai are restanțe în implementarea unor reforme, cum ar fi în domeniul justiției, lupta cu corupția, dar acesta este un proces de durată, notează Noi.md cu referire la politik.

„Trebuie să remarc că sînt lucruri care durează în general. Deci, ceea ce ține de lupta cu criminalitatea, cu corupția, deoligarhizarea societății, reforma justiției, lucrurile astea durează. Statele membre, Comisia Europeană înțeleg că lucrurile acestea durează, însă la momentul dat noi vorbim despre faptul că noi ne-am făcut temele sub aspect de cadru legislativ, de mecanisme care sînt create pentru a combate aceste crime organizate sau corupția”, a declarat Eugen Caras.

Precizăm că mîine, 3 octombrie, Parlamentul European va examina Raportul privind implementarea de către Republica Moldova a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

5
1
1
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?