Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Formatul 5+2 poate fi „reînviat”? Răspunsul vicepremierului pentru Reintegrare

29 mar. 13:30   Politică
2248 0

Responsabilii de la Chișinău și Tiraspol discută, însă convorbirile țin de subiecte care pot părea minore, pentru care intervențiile sînt necesare rapid, de exemplu chestiuni ce țin de activitatea școlilor, agricultori, deținuți, afirmă Oleg Serebrian.

Pe de altă parte, nu se ajunge la compromis pe chestiuni de amploare, transmite realitatea.

Vicepremierul pentru Reintegrare a declarat în studioul RLIVE TV că întrevederile grupurilor de lucru s-au reduc anul trecut semnificat, iar în urma discuțiilor nu se ajunge la numitor comun. În același timp, în opinia lui Serebrian, deocamdată nu este clar dacă s-ar putea recreat un format de negocieri nou, după ce 5+2 a ajuns să nu mai funcționeze.

„Orice formulă de negocieri serioase, format care ar implica o veche geometrie la care am apelat pînă acum, poate fi reanimat doar dacă se normalizează relațiile dintre Kiev și Moscova. Reieșim din ce avem la zi.

Crearea unor platforme adiționale de dialog ar fi necesare. Nu știu în ce măsură putem acum recroi un format de negocieri nou, în condițiile în care sînt atîtea necunoscute în zonă, nu există certitudine că Tiraspolul va merge prea mult în întîmpinare”, a spus Serebrian în cadrul emisiunii „Realitatea te privește” cu Valentina Ursu.


6
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?