X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Filip, cu un control neașteptat la Leușeni (FOTO)

26 iul. 2018,, 18:11   Politică
3622 0

Prim-ministrul Pavel Filip, împreună cu cîțiva oficiali, printre care și ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a efectuat o vizită inopinată la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pentru a verifica modul în care cetățenii traversează frontiera în plin sezon estival, cînd fluxul de călători crește.

Potrivit comunicatului emis presei, premierul a discutat cu oamenii și i-a întrebat despre timpul de așteptare și despre atitudinea angajaților de la Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră. „Am rugat anterior colegii să mai ieșim din birouri și să mergem să vorbim direct cu oamenii la fața locului, să îi întrebăm despre tratamentul de care au parte cînd interacționează cu statul. Verificările trebuie să fie rapide și să nu deranjeze pasagerii”, a menționat Pavel Filip.

În context, premierul a discutat cu reprezentanții autorităților responsabile despre procedurile de verificare a pasagerilor din autobuze și i-a întrebat pe șoferi și pe călători dacă sînt supuși controalelor în exces. „Noi am avut altă înțelegere: că voi adunați aici pașapoartele. A venit un colaborator, a strîns pașapoartele, cînd a luat actul a văzut cine este omul, le-ați dus, le-ați procesat și bagajele nu este necesar tot timpul să le verificați, doar cînd este ceva suspicios”, le-a spus premierul responsabililor, pentru că subiectul fusese discutat în cadrul vizitei acestuia de anul trecut la același punct de trecere.

Pavel Filip a dat indicații ca procedurile să fie simplificate, iar angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să aibă o atitudine respectuoasă în comunicarea cu cetățenii. De asemenea, s-a interesat și de condițiile de muncă ale lucrătorilor celor două instituții.

Anterior, Poliția de Frontieră a anunțat că pe prima poziție în topul celor mai traversate puncte de trecere este într-adevăr Leușeni. Cel puțin în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 10.419 de traversări persoane.


Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:

- suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
- formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
- aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
- redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
- la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea punctelor de trecere locale;
- intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?