X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Filat, despre summitul din 1 iunie: „Vom avea mesaje frumoase, îmbrățișări, dar nu probleme rezolvate”

18 mai. 2023,, 12:49   Politică
3626 1

Summitul Comunității politice europene de la 1 iunie este un eveniment cu adevărat important, consideră fostul premier Vlad Filat.

Potrivit lui, venirea la Chișinău în număr mare a liderilor europeni, în premieră pentru țara noastră, va însemna un mesaj de sprijin puternic pentru poporul R.Moldova, aceasta însă nu va rezolva problemele țării.

„E un eveniment extraordinar de important, atunci cînd vin atîțea lideri este bine, va fi un mesaj puternic de sprijin. Pe de altă parte, noi ca cetățeni, trebuie să fim conștienți că acest summit se va termina tot pe data de 1 iunie, iar peste cîteva zile majoritatea oamenilor din această țară vor uita că a fost acest summit și se vor întîlni cu viața de zi cu zi, cu problemele pe care le au.

Acest summit nu vine să rezolve problemele pe care le avem noi, acest summit va da o energie pe care dacă vor avea capacitatea guvernanții - o vor folosi în mod corespunzător. (...) Vom avea mesaje frumoase, îmbrățișări, și eventual pupături, dar nu probleme rezolvate”, a relatat Vlad Filat la emisiunea „Important”.

În ceea ce privește Adunarea „Moldova Europeană” din 21 mai, politicianul s-a declarat dezamăgit, întrucît acțiunea s-ar fi transformat dintr-un eveniment național, în unul politic. Fostul premier a remarcat că din păcate „egoismul politic și această singularizare” a compromis ideea în sine.


„Dintr-un eveniment care trebuia să fie unul popular - s-a transformat pînă la urmă în a fi o acțiune guvernamentală, a unui partid politic care se află la guvernare și cu un singur politician în scenă - Maia Sandu.

Este regretabil, deoarece mesajul președintelui țării atunci cînd a lansat ideea, îl țin minte foarte bine, a fost unul bun, corect, argumentat. S-a vorbit despre consolidarea societății, s-a vorbit despre necesitatea să lăsăm la o parte supărările din trecut, toate partidele să ne consolidăm întru realizarea obiectivelor de interes major.

Din păcate, după asta după asta s-a întîmplat cel mai grav lucru care putea să se întîmple, împărțirea partidelor în bune și rele.

Noi ca partid și eu personal, după declarația Maiei Sandu, am fost naiv și de această dată, am crezut și am declarat că vom participa, însă ceea ce s-a întîmplat ulterior, noi ieri în cadrul Biroului permanent, am decis că nu vom organiza transportul, nu vom participa”, a explicat Filat.

33
2
0
2
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?