X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Filat: Condamn acțiunile Procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni

20 sep. 2023,, 13:14   Politică
2713 0

Fostul premier, Vlad Filat, condamnă acțiunile Procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni, Grigore Robu. „Aceste „coincidențe întîmplătoare”, care se produc exact în preajma alegerilor locale generale, sînt egale cu un atac asupra democrației și o justiție politică”, a notat politicianul.

Condamn cu fermitate acțiunile procuraturii în raport cu primarul de Nisporeni, Grigore Robu. Aceste „coincidențe întîmplătoare”, care se produc exact în preajma alegerilor locale generale, sînt egal cu atac asupra democrației și justiție politică, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Republica Moldova a primit cadou statutul de țară candidat, statut care ne obligă să facem progrese rapide în edificarea unui stat democratic, care apreciază valorile europene și se aliniază principiilor UE de bună guvernare. În același timp, autoritățile atacă frontal procesul electoral, punînd presiuni pe toți primarii și candidații care nu acceptă să se supună voinței politice a PAS. Campania încă nu a început, dar rezultatele alegerilor deja sînt fraudate.

Solicit autorităților să suspende acțiunile în raport cu dl Robu pentru perioada campaniei. Și să renunțe la acte de justiție publică prin care orice cetățean este prezentat vinovat pînă la pronunțarea instanței. Îndemn toate partidele de opoziție la o cooperare în sensul protejării alegerilor de atacul guvernanților.

Noi putem avea viziuni diferite referitoare la dezvoltarea Republicii Moldova, dar sînt sigur că ne unesc valorile comune: construcția unui stat democratic civilizat, în care drepturile și libertățile cetățenilor nu pot fi atacate de nimeni, nici de autorități. Inclusiv dreptul oamenilor de alege cu ce partid merg în campanie și cu cine votează.


Fac apel către partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova. Democrația moldovenească este foarte fragilă și acum avem nevoie de asistență intelectuală, nu mai puțin decît de asistență financiară. Vă rog, ghidați guvernarea astfel încît Moldova să nu deraieze în hău. Avem nevoie de alegeri corecte pentru a deveni mai responsabili și pentru a aprecia valoarea votului”, a scris Vlad Filat.

10
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?