X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Filat are întrebări la Recean: ”Cetățenii trebuie să cunoască situația reală”

10 iul. 2023,, 12:24   Politică
4812 0

Mai multe autorități locale s-ar afla în dificultatea de a-și onora obligațiunile pentru lucrările efectuate de diverse firme, pe motiv că transferurile din bugetul de stat nu vin în modul stabilit. Informația se arată într-o declarație a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), expediată în adresa Guvernului.

Partidul nu oferă detalii despre primarii care întîmpină astfel de probleme, dar nici despre raioanele cu pricină, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Constatăm că mai multe autorități locale nu-și pot onora obligațiunile pentru lucrările efectuate de diverse firme, contractate conform planurilor de achiziții, iar motivul ar fi că transferurile din bugetul de stat nu vin în modul stabilit. Alte semnale țin de întîrzierile la plata concedialelor către profesori. De asemenea, tot mai des sînt semnalate cazuri cînd nu ajung la destinatarii finali banii prevăzuți pentru lucrătorii din sfera socială. Toate acestea indică asupra unei concluzii logice – bugetul de stat nu mai are mijloace suficiente pentru a face față cheltuielilo prevăzute inițial. Și dacă această situație se atestă acum, cînd abia de am trecut de jumătatea anului, există motive întemeiate de îngrijorare privind situația din lunile următoare”, scriu membrii formațiunii.

Prin urmare, PLDM solicită Guvernului să facă claritate în acest sens.

„Dat fiind cele menționate și în spiritul transparenţei și corectitudinii, vă cerem, D-le Prim-ministru, să faceți publică
starea bugetului de stat la moment, dar și tendințele ce se prefigurează. Cetățenii trebuie să cunoască situația reală ca să știe ce decizii să ia pentru a-și asigura viitorul singuri, dacă acest lucru nu îl poate face statul”, se mai arată în declarație.


3
7
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?