X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Exclus din cursa electorală, nu și din buletin: Confuzie într-un sat din raionul Rîșcani

5 noi. 2023,, 20:12   Politică
2194 0

Scos din cursa electorală, dar nu și din buletinul de vot. Locuitorii satului Nihoreni, raionul Rîșcani, au rămas nedumeriți după ce au aflat că primarul degrevat, Constantin Macovei, care candidează pentru un nou mandat, a fost scos din cursa electorală print-o decizie a Curții de Apel Bălți.

Acesta a fost exclus, după ce unul dintre candidați a înaintat o cerere către CEC solicitînd scoaterea din cursă a lui Constantin Macovei, pe motiv că și-ar fi oferit concediu, în loc să fie degrevat pe perioada campaniei, transmite Noi.md cu referire la tvn.md.

Pe 2 noiembrie curent, a avut loc ședința Consiliului electoral de circumscripție electorală sătească Nihoreni, unde a fost examinată această cerere, iar ulterior prin decizia CEC s-a stabilit că Constantin Macovei nu va fi scos din lista electorală.

Olga Zubcova, candidatul care a depus solicitarea s-a adresat în instanță. În timp ce Judecătoria Drochia a respins cererea candidatei, magistrații Curții de Apel Bălți i-au dat cîștig de cauză și au dispus scoaterea lui Constantin Macovei din cursa electorală. Chiar dacă decizia este executorie, membrii Consiliului electoral de circumscripție electorală sătească Nihoreni, nu s-au conformat.

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale susțin că o decizie în acest sens se va lua doar după ce se va expune Curtea Supremă de Justiție.


ALEXANDR BERLINSCHI, Secretar CEC: „Odată ce nu a fost aplicată ștampila retras alegerile se desfășoară. Curtea Supremă nu a dispus careva impedimente în desfășurarea alegerilor. Da, Curtea de Apel s-a pronunțat pe acest caz. Noi am avut cazuri cu diferiți candidați, în care Curtea de Apel a spus o decizie, iar Curtea Supremă a emis o altă hotărâre.”

Omenii din localitate sunt nedumeriți de situația creată.

Pentru funcția de primar al satului Nihoreni au fost înregistrați 8 candidați, însă au rămas 7 concurenți după ce Partidul Politic „Șansă” a fost scos din cursa electorală pentru alegerile locale generale.

0
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?