X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Decizia luată de Europa, Balcanii de Vest și Moldova în legătură cu cooperarea transfrontalieră

15 sep. 2018,, 16:30   Politică
2886 0

Miniștrii de interne a cinci state membre ale UE, a cinci țări din Balcanii de Vest și Moldova au convenit asupra schimbului automat de date în cadrul consolidării cooperării transfrontaliere.

După cum comunică Ukrinform, acordurile în acest sens au fost semnate în cadrul conferinței ministeriale „Securitate și migrație – promovarea parteneriatelor și a durabilității“ de la Viena, notează Noi.md.

„Astăzi am convenit să ridicăm nivelul cooperării transfrontaliere cu Balcanii de Vest. Aceasta reprezintă o etapă importantă în lupta împotriva crimei organizate, a traficului și a terorismului și extremismului în Europa Centrală și de Sud-Est”, a afirmat ministrul de interne al Austriei, Herbert Kickl.

Acordul – un memorandum de cooperare și de implementare – vizează schimbul automat de baze de date ADN, amprente digitale, de înmatriculare a mijloacelor de transport. Acordul Police Cooperation Convention for Southeast Europe (PCC SEE) a fost semnat de către miniștrii Afacerilor Interne din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Austria.
Au participat la conferință reprezentanți ai țărilor UE, ai Balcanilor de Vest, ai instituțiilor europene și internaționale, precum și ai altor țări invitate.

Prima zi a conferinței s-a axat pe discutarea cooperării cu țările din Balcanii de Vest privind azilul, migrația, gestionarea frontierelor, precum și valorile europene, extremismul și terorismul. A doua zi a conferinței a fost dedicată cooperării cu Africa de Nord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?