X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Epopeea lui Iulian Munteanu continuă. Stamate a primit răspuns de la Procuratura Anticorupție pe caz

20 oct. 2023,, 07:10   Politică
3894 0

Președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, a anunțat că a primit răspuns de la Procuratura Anticorupție privind anumite informații solicitate pe cazul lui Iulian Munteanu, fost membru al CSM, învinuit într-un dosar de corupție. „Regretabil”, a notat deputata.

„Urmare a audierilor din Parlament pe cazul Iulian Muntean, am solicitat de la instituțiile implicate anumite informații, care sînt necesare pentru identificarea deficiențelor de sistem, care au permis să se întîmple astfel ca comisia Pre-vetting sa nu primească informația privind învinuirea unui candidat într-un dosar penal, notează Noi.md cu referire la unimedia.

Una dintre adresări viza Procuratura Anticorupție. Nu am căutat să obținem informație confidențială din cadrul urmăririi penale. Am întrebat cine era procurorul care a emis ordonanța de punere sub învinuire, dacă a introdus sau nu fișa în sistem, sau dacă a întreprins sau nu anumite acțiuni pentru ca fișa sa fie înregistrată, așa cum obliga ordinul interinstituțional comun.

Atașez răspunsul primit de la Procuratura Anticorupție. Regretabil. Înteleg că Procuratura Anticorupție nu vede nicio problemă în încălcarea ordinului interinstituțional prin neîntroducerea fișei de învinuire în sistem (deoarece aceasta cică nu a generat probleme în urmărirea penală vreodată!!!). Nemaivorbind de faptul ca PA se referă la recunoașterea în calitate de BĂNUIT - care e o etapa intermediară. Dar în speță, e vorba de calitatea de învinuit- ceea ce e o etapa mult mai serioasa a procesului penal.

Ma întreb ce rost mai are acest registru unic, în care toate instituțiile cu atribuții de urmărire penală sînt obligate sa introducă datele, dacă Procuratura Anticorupție (probabil ca și alte Procuraturi, nu doar ei) consideră că introduc datele în registru la dorința ….


Și, de asemenea, am înteles din acest răspuns că conducerea Procuraturii Anticorupție nu are nici cel mai mic interes să facă ordine în aceste proceduri și nici să identifice procurorii care nu-și îndeplinesc sarcinile conform legislației și cadrului normativ în vigoare.

Întrebare retorica: dacă așa raspund unui deputat, ce răspunsuri primesc cetățenii simpli?”, a scris Olesea Stamate.

Demisia lui Iulian Muntean, membrul CSM delegat de Parlament, învinuit într-un dosar de corupție, a fost acceptată de deputați în cadrul ședinței plenare a Parlamentului din 5 octombrie.

11
2
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?