X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Dosarul foștilor deputați: Bunuri de peste 6 milioane de lei, puse sub sechestru

30 mar. 2022,, 16:17   Politică
3477 0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestre pe bunuri în valoare totală de 6 920 053,42 lei, ce aparțin foștilor deputați vizați în dosarelor penale de îmbogățire ilicită.

Potrivit ARBI, au fost puse sub sechestru 5 bunuri imobile, în valoare totală de 6 562 006,34 lei, ce aparțin la trei ex-deputați și mijloace bănești în numerar în valoare totală de 358 047,08 lei, ridicați în rezultatul perchezițiilor efectuate la patru ex-deputați.

La începutul lunii februarie curent, Procuratura a efectuat mai multe percheziții la 13 foști deputați în Parlamentul Republicii Moldova, vizați în cadrul unor cauze penale de îmbogățire ilicită, investigate în conexiune cu anchetele pornitepe faptul coruperii unor deputați pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte.

În cadrul acestui dosar au fost audiate în calitate de martori 27 de persoane, care au oferit informații referitor la circumstanțele cazurilor investigate. Au fost autorizate și efectuate pînă la acest moment, în total 40 percheziții.

Portivit procurorilor, au fost recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți/învinuiți, 13 ex-deputați. Au fost realizate 10 ridicări de obiecte și documente;


De asemenea, au fost adresate 36 de demersuri și delegații către autoritățile competențe în vederea efectuării verificărilor și prezentării de date și informații relevante cazului investigat; au fost dispuse spre executare 5 constatări tehnico-științifice.

La această etapă anchetei, în privința a 3 ex-deputați este aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile, cu executare în Penitenciarul nr.13.

Cu referire la un ex-deputat este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile.

Ceilalți bănuiți sînt cercetați în stare de libertate.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?