X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Dodon: Vom insista ca Plahotniuc să fie dat în căutare internațională

14 ian. 2020,, 15:41   Politică
9450 5

Președintele Igor Dodon spune că actuala guvernare va insista pe lîngă structurile internaționale de resort ca toți reprezentanții fostului regim implicați în ilegalități, inclusiv Vlad Plahotniuc, să fie dați în căutare internațională.

Șeful statului a declarat astăzi că asemenea demersuri au fost făcute deja de Ministerul de Interne, dar nu cunoaște la ce etapă de află examinarea solicitărilor. Igor Dodon a precizat că deocamdată există confirmare că Ilan Șor și Constantin Țuțu au fost anunțați în căutare internațională.

„Știu că MAI a transmis către Interpol solicitarea de a fi dat în căutare internațională. Nu am informații care să confirme dacă a fi introdus, dar insistăm ca persoanele care au fost implicate în diferite fărădelegi să fie date în căutare internațională de către Interpol. Vom insista ca și Plahotniuc să fie dat în căutare”, a spus Dodon.

În ceea ce privește retragerea celei de-a doua identități deținute de fostul lider PD, Dodon a menționat că de acest lucru se ocupă în prezent SIS-ul și Agenția Servicii Publice.

„A fost inițiată o anchetă amănunțită, nu se găsește temeiul legal pentru eliberarea celei de-a doua identități”.


El a mai precizat că pe 21 ianuarie va fi convocată ședința Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia va fi discutată inclusiv această problemă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?