X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon se va întîlni cu Krasnoselski

27 iul. 2018,, 10:34   Politică
2978 2

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a comunicat în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune privat că întrevederea cu liderul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, ar putea avea loc în prima jumătate a lunii septembrie la Condrița.

„Am convenit cu liderul Transnistriei să ne întîlnim cît mai des. Data preliminară deja a fost stabilită, ea va avea loc în prima jumătate a lunii septembrie, cel mai curînd, la 13-14 septembrie ne vom întîlni la reședința Președintelui la Condrița”, a declarat Dodon.

Potrivit șefului statului, el intenționează să contureze cu Krasnoselski pozițiile care ar putea apropia ambele maluri ale Nistrului.

„Trebui să identificăm soluția problemei în interiorul țării, iar apoi să ne prezentăm viziunea comunității mondiale și soluționăm asistență în realizarea planului. La baza acestui plan trebuie să fie neutralitatea, nici o trupă străină și NATO în țară, precum și drepturi egale pentru toate regiunile,spre exemplu, Găgăuzia autonomă are conducător, parlament, drapel, buget”, a specificat Președintele Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?