Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Dodon, la ședința Parlamentului: Sarcina principală este de a forma un guvern legitim

21 mar. 2019,, 13:32   Politică
2854 3

”Astăzi, în Moldova, s-a creat o situație care nu a existat în ultimul timp, țara noastră are un președinte legitim și un Parlament legitim”, a declarat Igor Dodon în cadrul ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a, informează Noi.md.

Demnitarul i-a îndemnat pe deputații nou aleși să-și onoreze angajamentele față de cetățeni și să găsească un consens pentru a acționa în interesul poporului. Obiectivul principal, în opinia șefului statului, este de a restabili încrederea cetățenilor în instituțiile statului.

„Parlamentul are toată legitimitatea necesară internă și internațională. Sper că, în calitate de aleși ai poporului, veți reuși să îndepliniți promisiunile făcute în campanie. Sarcina noastră principală este de a forma un guvern legitim, care să funcționeze în interesul tuturor cetățenilor. Avem obiectivul de a realiza schimbarea calitativă, oamenii așteaptă de la noi dialogul, găsirea unui compromis în interes național”, a declarat Dodon la tribuna principală Parlamentului, în debutul ședinței.

Totodată, președintele a menționat că stoparea procesului de depopulare a țării este o altă sarcină care trebuie să se regăsească pe agenda Parlamentului.

Oficialul a invitat toate fracțiunile parlamentare să înceapă dialogul în vederea formării unei majorități parlamentare și i-a îndemnat pe deputați „să lase la o parte orgoliile personale”.


„Nimic nu este veșnic, nu cădeți pradă trufiei, mulți au fost cei care au pus ambiția personală mai presus decît interesele cetățenilor, iar acum sînt umiliți politic. Așezați-vă la masa de dialog pentru a le arăta oamenilor că puteți discuta între voi și ajunge la un consens”.

Igor Dodon a subliniat că nu va accepta ca o majoritate parlamentară formată din deputați transfugi să numească Guvernul. "Acum soarta țării e în mîinile voastre. Mult succes!", a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?