Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Dodon l-a sfătuit pe Stoianoglo să fie independent

29 noi. 2019,, 13:00   Politică
3714 4

Procurorii nu ar trebui să-i asculte pe politicieni, iar politica nu ar trebui să influențeze procurorul general.

Acest lucru a fost anunțat pe 29 noiembrie de președintele Igor Dodon în cadrul ceremoniei de numire a lui Alexandru Stoianoglo în funcția de procuror general. De asemenea, el a cerut noului procuror general să fie independent și să-şi aleagă independent o echipă, relatează aif.md.

„Am astăzi cinci propuneri, pe care vă rog să le luați în considerare și să le luați în serios. Procuratura nu mai trebuie să fie percepută ca o structură coruptă. Procurorii nu ar trebui să asculte politicienii, ci trebuie să respecte legea. De asemenea, procuratura generală trebuie să scape de influența politicii. Este necesar să investigăm cât mai curând posibil cauzele penale - uzurparea puterii, furtul miliardului, privatizarea Air Moldova, a Aeroportului etc. Nu trebuie să permitem influența externă asupra procuraturii nici din partea partenerilor noștri externi. Trebuie să vă alegeţi de sine stătător o echipă”, a spus Dodon.

Reamintim că astăzi Dodon a semnat decretul de numire a lui Alexandru Stoianoglo în funcția de procuror general.

În ajun, Consiliului Superior al Procurorilor, după ce a studiat CV-ul și a intervievat patru candidați pentru funcţia de procuror general, aleşi de Ministerul Justiției, a decis că Stoianoglo este cel mai bun candidat pentru acest post. Începînd cu 2007, Stoianoglo nu a mai funcționat în sistemul procuraturii, iar anterior a deținut funcţia de procuror al Găgăuziei și procurorul general adjunct.


După interviu, Stoianoglo a spus că dintre toți candidații, el are „cea mai mare experiență”. El a mai spus că este o „persoană independentă”, vrea să facă procuratura „funcțională” și să o elibereze de corupție. Apropo, interviurile au avut loc în spatele ușilor închise, dar după finalizarea lor, Consiliul Procurorilor a postat înregistrările video de la ele pe site-ul său web.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?