Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon, după întîlnirea cu Krasnoselski: Deocamdată poziţiile diferă pe unele subiecte

6 sep. 2018,, 15:51   Politică
3121 2

Situaţia actuală a procesului de reglementare a diferendului transnistrean ne impune să manifestăm atenţie în comun şi să menţinem un dialog permanent,a declarat președintele Igor Dodon în urma întrevederii cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

Interlocutorii au discutat despre realizarea „pachetului celor 8 puncte”, stabilit în timpul primei întrevederi de la Bender, la începutul anului trecut, dar au fost trasate soluții la problemele cu care se confruntă locuitorii şi agenţii economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

Atît Igor Dodon, cît și Vadim Krasnoselski au subliniat importanţa operaţiunii de pacificare de la Nistru drept garanţie a păcii şi securităţii cetăţenilor. Cei doi s-au pronunțat pentru întreprinderea unor măsuri în vederea neadmiterii unor cazuri de agravare a situaţiei în Zona de Securitate.

Indiferent de pozițiile părților, dialogul deschis cu partea transnistreană trebuie continuat, și-a exprimat convingerea șeful statului.

„Am convenit să nu avem între noi subiecte închise pentru dialog. Capacitatea de a ne asculta reciproc opiniile contribuie la consolidarea încrederii, chiar dacă, deocamdată, poziţiile pe marginea mai multor subiecte diferă foarte mult”, a comentat Igor Dodon.


De asemenea, demnitarul a venit cu propunerea de a susţine activitatea asociaţiilor și iniţiativelor obşteşti în probleme ce vizează dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului.

„Ne-am exprimat disponibilitatea de a realiza integral acordurile încheiate, continuînd dezvoltarea dialogului în calitate de perspectivă de realizare a unor oportunităţi noi”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?