X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Dodon critică plecarea lui Țîcu (VIDEO)

4 oct. 2019,, 15:41   Politică
3420 2

Șeful statului Igor Dodon critică dur decizia lui Octavian Țîcu de a părăsi fracțiunea Platformei DA a Blocului ACUM, precizînd că de la bun început a fost clar că deputatul ar putea face acest lucru.

Dodon susține că este incorect ca cei care au ajuns în Parlament „pe spatele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase” acum se declară „mari eroi”.

„De la bun început era clar. Acești lodari, au trecut în Parlament pe spatele Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase și acum sînt mari eroi. Din start a fost clar că ei sînt elemente distructive împotriva Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase. El (Țicu – n.r.) era тёмная лошадка (cal întunecat – n.r.) și mai este unul acolo”, a spus Dodon cu referire la Țîcu.

În context, șeful statului se declară nedumerit de filtrele impuse de Sandu și Năstase la alegerile parlamentare.

„Nu înțeleg ce fel de filtre au trecut ei la Maia Sandu și Andrei Năstase. Intenția lor era clară încă la 8 iunie, cînd au dispărut din Parlament atunci cînd se vota. Nu puteau fi găsiți. S-au întors pentru că au înțeles că Plahotniuc nu mai poate scoate 10. Dacă erau încă cîțiva, ei nici nu apăreau, imediat atunci ieșeau și își anunțau partide”, a mai spus Dodon.


„Unii unioniști înflăcăraţi sînt oameni înțelepți și înțeleg foarte bine ce se întîmplă la această etapă și care este scopul acestei guvernări. Noi nu vorbim despre unire cu Romînia sau Rusia, de ceva ce nu este în interesul statului. Chiar dacă Blocul ACUM are unioniști, oameni onești și înțelepți, ei înțeleg că această guvernarea trebuie pentru a face anumite lucruri și pentru a merge înainte. Treaba lor, dar acest lucru era evident”, a mai spus Igor Dodon cu referire la plecarea lui Octavian Țicu.

În context, președintele a dat asigurări că din PSRM nu va pleca niciun deputat, iar alegerile parlamentare noi din 20 octombrie sînt o oportunitate de mărire a majorității parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?