X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Dodon consideră situația cu raportul Kroll-2 o dezoridine totală

4 iul. 2019,, 08:30   Politică
3902 1

Președintele Igor Dodon consideră că situația cu raportul Kroll-2 este o dezoridine totală.

Dodon a menționat că el, în calitate de șef al statului, încă nu l-a văzut, deși s-a cerut nu o singură dată ca documentul să fie prezentat Consiliului Suprem de Securitate.

”Cu cît mai mult îl ascund, cu atît mai multe întrebări apar. Este clar că vom face tot posibilul ca acest raport să fie prezentat în totalitate - este doar o chestiune de timp. Dar de ce îl ascund? Statul moldovenesc a plătit pentru el bani mari - milioane și nici măcar lei. De asmenea, va trebui să ne clarificăm de ce au plătit atîția bani. Și noi nu putem vedea acest document ca să ne clarificăm! Voi ce, ne veți da aceste nume peste 10 ani, cînd nu vom mai găsi nimic? Care este scopul?”, s-a indignat Igor Dodon.

Șeful statului a menționat că a ridicat această întrebare la întîlnirea de astăzi cu misiunea FMI. Igor Dodon a subliniat, de asemenea, că toate instituțiile statului știau despre "furtul secolului", dar au tăcut pentru că au primit astfel de instrucțiuni.

”Cred că atunci cînd acest Kroll-2 a fost citit la procuratură sau la Banca Națională, ei au spus: "Amatori, noi avem informații importante ". Chiar și procurorul a vorbit despre asta de la tribuna parlamentului. Toți știau, dar au tăcut. Și iată cu acest lucru va trebui să ne lămurim”, a adăugat președintele.
În concluzie, Igor Dodon a subliniat că acest caz nu va fi lăsat pur și simplu, iar cei care cred că dacă au părăsit o funcție oarecare vor evita pedeapsa - se înșeală.


”Nimic nu va fi "trecut cu vederea". "Cu toate acestea va trebui să ne clarificăm, de ce aceste documente stau acolo de 5 ani și ei nu au făcut nimic", a concluzionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?