X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Discuții aprinse la Parlament, de Ziua Armatei Sovietice

23 feb. 2018,, 12:00   Politică
5775 9

Critici și, în același timp, cuvinte de laudă au răsunat astăzi în plenul Parlamentului, cu prilejul marcării Zilei Apărătorului Patriei, informează Noi.md.

În timp ce unii deputați au ținut să-i felicite pe toți cei care au luptat în rîndurile Armatei Sovietice, alții au declarat că 23 februarie nu e motiv de sărbătoare.

Deputatul PCRM Oleg Reidman a transmis o felicitare cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la crearea Armatei Roșii a Uniunii Sovietice, iar replicile nu s-au lăsat mult așteptate.

„Armata Roșie a rupt Basarabia de la trupul României. Avem și astăzi rămășite ale Armatei Sovietice în Transnistria. Așa că haideți, vă rog, nu mai sărbătoriți durerea și rușinea noastră”, a declarat deputata PLDM Maria Ciobanu.

„Eu mă mîndresc că am făcut serviciul militar și mi-am îndeplinit datoria cetățenească. România a ocupat Basarabia și acest lucru a fost recunoscut”, a replicat Reidman.


În discuție a intervenit și deputatul liberal Roman Boțan, care și-a îndemnat colegii să sărbătorească Ziua Armatei Naționale, marcată anual în luna septembrie.

Mesaje de felicitare la adresa tuturor veteranilor de război au transmis deputatele PCRM Ala Mironic și PSRM Elena Hrenova.

„Astăzi avem peste 800 de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Propun să le spunem un cuvînt bun și permiteți-mi să depun flori în numele Parlamentului, la Memorial”, a declarat Mironic.

„Îi felicit pe toții bărbații! Le doresc sănătate, bunăstare și să contribuiți mai mult la dezvoltarea iubitei noastre țări”, a punctat Hrenova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?