X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Diplomatul rus, declarat persona non-grata ar fi părăsit Moldova

26 mar. 19:45   Politică
2656 1

Un diplomat rus, declarat de Chișinău pe 19 martie persona non-grata, după ce Moscova a organizat alegeri prezidențiale în regiunea transnistreană fără acordul Chișinăului, a părăsit Republica Moldova.

„Diplomatul rus, pe care Ministerul de Externe al Moldovei l-a declarat persona non-grata, a părăsit țara”, a declarat serviciul de presă al Ambasadei Rusiei la Chișinău pentru TASS.

Contactat de TV8 pentru o reacție, serviciul de presă al ministerului de Externe de la Chișinău a menționat că nu monitorizează acest aspect, „asta o face IGPF bunăoară alte structuri de forță din țară”, a susținut purtătorul de cuvînt al MAE, Filip Cojocaru.

Ministerul moldovean de Externe anunța că un angajat al ambasadei Federației Ruse a fost declarat persona non-grata. Decizia i-a fost comunicată ambasadorului rus Oleg Vasnețov, convocat la MAE marți, 19 martie.

Serviciul de presă al ministerului a spus că ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale ruse pe teritoriul regiunii transnistrene, în pofida dezacordului Chișinăului.

10
0
0
2
37

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?