X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Diacov a rămas fără partid

21 noi. 2022,, 07:45   Politică
3453 0

Fostul președinte și fondatorul Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, anunță într-o postare pe rețelele de socializare, că pleacă din componența formațiunii și se retrage din politică.

„Nu am aderat la noua formațiune și nu voi adera la vreun alt partid, în viitor. Nu am sprijinit și nici nu am votat schimbarea denumirii Partidului Democrat în PSDE”, a scris Diacov.

„Am refuzat propunerea de a adera la noua formațiune politică și a fi membru al Consiliului National PSDE”, a menționat fondatorul PD.

„Am anunțat delegații la Congres că nu voi adera la nici un partid politic în viitor. Voi activa și mai departe în calitate de președinte al Fundației pentru democrație și progres încercînd să pun umărul la edificarea viitorilor activiști politici, la consolidarea centrului politic și a democrației autentice din Republica Moldova”, a mai adăugat Dumitru Diacov.

Partidul Democrat din Moldova a desfășurat duminică, 20 noiembrie 2022, congresul politic la care a fost ales un nou președinte, dar și a fost schimbată denumirea formațiunii, în Partidul Socialist Democrat European din Moldova (PSDEM).


Președinte al PSDE a fost ales - Ion Sula, Președinte al OT PDM Ialoveni, ex-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, ex-director al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Ion Sula, a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată și a declarat că este determinat să consolideze echipa și să asigure revenirea PSDE la guvernare pentru dezvoltarea durabilă a țării și bunăstarea cetățenilor. „În echipa PSDE avem oameni de o valoare, cu experiență, oameni care știu să conducă țara la nivel local, raional și central. Suntem unicul partid care poate să vină cu soluții la problemele oamenilor, iar cetățenii Republica Moldova au astăzi nevoie de noi, pentru că noi putem aduce bunăstare țării și fiecărui cetățean,” a declarat Președintele ales al PSDE, Ion Sula.

3
3
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?