X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dezvăluiri: De ce a mers Călin Vieru la Vlad Plahotniuc în 2019

13 feb. 2022,, 16:00   Politică
6689 5

Călin Vieru, fiul poetului Grigore Vieru a mers la Vlad Plahotniuc în 2019 pentru a-l întreba dacă nu-l va „impiedica” să candideze pe circumscripția numărul 33.

Într-un interviu „Fără Protocol”, acesta a declarat că astfel a vrut să-și protejeze și afacerile, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Am venit să îi spun numai: tu o să mă împiedici? La care Plahotniuc a spus: stai să mă gîndesc. Și apoi m-a sunat și a spus: ok, e verde, eu nu am nimic absolut cu chestia asta”, a menționat omul de afaceri.

Totodată, Călin Vieru a menționat că scopul său nu era de a ajunge în Parlament.

„Într-un fel putem spune că este real ceea ce presupui tu, doar că cu totul în altă formă, deci atunci și chiar și în zilele acestea se vorbește că a venit Plahotniuc și m-a rugat, m-a influențat să candidez pe circumscripția 33. Lucrurile au stat puțin altfel. Nu el a venit la mine să mă roage să candidez, ci eu am mers la Plahotniuc și l-am rugat de susținere să candidez anume pe circumscripția 33 nu pe alta. Scopul meu nu era de a ajunge în Parlament.


Era cineva pe circumscripția 33 care trebuia să plătească niște polițe familiei Vieru și atunci eu trebuia să intervin prin acest instrument și să împiedic ascensiunea acestui cuiva în Parlament. Așa mie mi se părea că în felul acesta eu voi răspunde acelor înjosiri și fărădelegi care au fost făcute la adresa lui tata în 2005, 2008, în perioada guvernării comuniste. Raționamentul a fost ăla că eu nu am venit să cer susținere financiară sau susținere operaționistă. Am venit să îi spun numai: tu o să mă împiedici? Eu pot să merg acolo seara în ședință sau eu să mă aștept cu niște vlăjgani de ai tăi care să îmi fărîme maxilarul și să îmi fractureze membrele? La care Plahotniuc a spus: stai să mă gîndesc. Și apoi m-a sunat și a spus: ok, e verde, eu nu am nimic absolut cu chestia asta, nu am să mă opun.

Eu pentru asta am mers, pentru că jocurile astea cu puternicii zilei nu sînt de glumă. Ei dacă vor, îți strică și cariera, și viața, orice. Se apucă de afaceri și mai departe îți strică tot, la acel moment nu vroiam să încep totul de la început”, a spus Călin Vieru.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?