Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Despre ce au vorbit premierul moldovean și șeful diplomației române

20 iun. 2023,, 19:00   Politică
1984 1

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu șefa diplomației române, Luminița Odobescu

Obiectivele agendei bilaterale moldo-române în domeniul de securitate, economic, investițional, precum și susținerea Guvernului României în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană au fost subiectele abordate în cadrul întrevederii prim-ministrului Dorin Recean cu ministra afacerilor externe a României, Luminița Odobescu, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Premierul Dorin Recean a mulțumit autorităților române pentru sprijinul constant în atenuarea consecințelor economice ale războiului în Ucraina, pentru expertiza și susținerea fermă a țării noastre în procesul de realizare a agendei europene. Șeful Executivului a subliniat că dezvoltarea economică rămîne a fi una dintre prioritățile Guvernului, în pas cu realizarea angajamentelor asumate în reformarea sectorului de justiție.

„Avem obligația să construim infrastructura de conectare - drumuri, poduri, rețele energetice cu România. Să creăm un spațiu digital comun în beneficiul cetățenilor pe ambele maluri ale Prutului. sîntem hotărîți să menținem un mediu investițional prietenos, pentru atragerea în continuare a investitorilor români”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

Șefa diplomației române, Luminița Odobescu, a reiterat deschiderea Bucureștiului de a oferi sprijinul necesar în accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv prin continuarea și extinderea cursurilor de instruire pentru administrația publică centrală privind armonizarea legislației la acquis-ul comunitar.


„Continuitate și susținere - este mesajul Guvernului României pentru Republica Moldova. Apreciem progresul înregistrat în procesul de adaptare a reformelor în domeniul justiției, combaterii corupției, care este vizibil atît la București, cît și la Bruxelles. sîntem deschiși să oferim expertiza și consultanța necesară în procesul de adaptare a politicilor pentru realizarea vectorului european”, a menționat ministra Luminița Odobescu.

Oficialii au discutat și aspecte privind organizarea celei de-a patra ediții a Platformei de sprijin pentru Moldova, care va avea loc în acest an, la Chișinău. De asemenea, a fost apreciat efortul comun în organizarea cu succes a Summitului Comunității Politice Europene, găzduit la 1 iunie de Republica Moldova.

0
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?