X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Despre ce au discutat Maia Sandu și Volodymyr Zelensky

13 iul. 2021,, 10:45   Politică
4523 17

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, avut o discuție telefonică cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pe care a felicitat-o cu ocazia desfășurării cu succes a alegerilor parlamentare anticipate în Republica Moldova, transmite Noi.md.

Președintele Ucrainei și-a exprimat încrederea că victoria convingătoare a forțelor democratice pro-europene în alegerile din Moldova va deschide calea spre implementarea programului de transformări interne ambițioase, va crea condiții pentru activarea relațiilor bilaterale în toate direcțiile.

Volodymyr Zelensky și-a exprimat încrederea că Ucraina și Moldova își vor coordona acțiunile și mai eficient pe calea integrării europene, în special în contextul activității "Trioului asociat" cu participarea Ucrainei, Moldovei și Georgiei.

Liderii statelor au făcut schimb de opinii cu privire la provocările asociate pandemiei COVID-19.

De asemenea, președinții Ucrainei și Republicii Moldova au declarat necesitatea intensificării cooperării economice moldo-ucrainene și a implementării unor proiecte concrete. Astfel, șeful statului ucrainean a menționat că Ucraina a început deja construcția unei autostrăzi moderne care va lega Kievul și Chișinăul și construcția unui pod de frontieră care traversează rîul Nistru.


Volodymyr Zelensky a confirmat invitația Maiei Sandu de a participa la summit-ul inaugural al Platformei Crimeea și la evenimentele solemne cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a independenței Ucrainei în august 2021.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?